Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Hús étel recept » Temesvári pulykaragu

felvitel dátuma: 2011-12-15 17:43:51       mai nézettség: 1       nézettség: 4921
részletes recept
Temesvári pulykaragu
Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg pulykacomb csont nélkül

30 dkg zöldbab

10 dkg füstölt szalonna

2 fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

1 db paprika

1 db paradicsom

2 dl tejföl

2 ek.finom liszt

2tk.pirospaprika

1 tk.őrölt kömény

1 kk.őrölt fekete bors

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

Előkészítés: A pulykacombot és a szalonnát felcsíkozzuk.. A hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van azt is 2-3 centisre vágjuk.

Elkészítés: A szalonnát kiolvasztjuk. Rátesszük a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Belenyomjuk a fokhagymát, rászórjuk a köményt. Egy-két percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és kb. 10 percig dinszteljük. Rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Kevés vizet aláöntve félpuhára pároljuk. Beletesszük a babot és rászórjuk a pirospaprikát. Ha konzerv babunk van azt csak akkor tegyük bele ha a hús már puha. Ha a hús és a bab is megpuhult, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Forrás után levehetjük a tűzről.

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Sandra 2011 december 15

Nagyon tetszik, imádok mindent, ami zöldbabbal készül! :) ha jól értem, ehhez az ételhez nem kell köret, de nagyon el tudom képzelni ropogós friss kenyérrel vagy nokedlivel, de még tésztával is. Diétázóknak pedig szalonna nélkül, kis olajon... Hmmm! :D

0/10 Helga 2011 december 15

Nagyon klassz:)Tökre megkívánta, de így a késői időpontra való tekintettel inkább majd holnap eszem belőle:)

0/10 kautz1009 2011 december 16

Köszi szépen!Köretnek párolt rizst tettem mellé,de kenyérrel is finom!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*