• 20 dkg előtészta
• 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
• 20 dkg kenyérliszt BL 80
• 1,25 dl joghurt vagy savó
• 1,75 dl langyos víz
• 2 ek olaj
• 2 tk só
• 1 tk cukor
• 1 tk instant élesztő - vagy 1 dkg friss élesztő
• 2 ek zabpehely
• 1 ek napraforgómag
• 1 ek szezámmag
• 2 ek lenmag + 1 ek a szóráshoz
1. A hozzávalókat a kenyérsütő géppel bedagasztatom, majd átteszem egy tálba.
Lefedve a duplájára kelesztem, majd jól átgyúrom, és egy sütőpapírral bélelt állítható fekete kenyérsütő tepsibe teszem és ismét a duplájára kelesztettem.
2. Lekenem vízzel, 2-3 helyen bevagdosom, megszórom lenmaggal és felfűtöm a sütőt 210 C°-ra, légkeverés(!). A sütő aljára egy lapos konzervdobozt teszek, amibe víz van, ez kell a gőzképződéshez. Amikor elérte a hőfokot és elég gőz van, beteszem a kenyeret és 55-60 perc alatt sütöm meg.
Előtészta: 3 kenyér sütéséhez elegendő mennyiség
• 3 dl víz
• 1 ek olaj
• csipet só
• 50 dkg BL 80 kenyérliszt vagy sima fehérliszt
• 1 tk cukor
• 1 dkg élesztő
Beleteszem a kenyérsütőbe az összes anyagot és 20 percig dagasztom. Hagyom az üstben nagyon megkelni/túlkelni majd üsttel együtt a hűtőbe teszem. Másnap visszateszem a gépbe az üstöt és csak addig indítom be, míg a tésztából gombócot formál. 20-25 dkg – os adagokat mérek ki és adagonként lefagyasztom. Felhasználás előtt szobahőmérsékleten hamar kiolvad.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.