Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Teljes kiőrlésű kenyér - lenmagliszttel

felvitel dátuma: 2016-11-18 13:28:19       mai nézettség: 1       nézettség: 614
részletes recept
Teljes kiőrlésű kenyér - lenmagliszttel
Hozzávalók 3 személyre:

Hozzávalók:



ch csökkentett

előtészta, sütés előtt 10-12 órával készítjük

200gr teljes kiőrlésű búzaliszt
150gr víz
5gr friss élesztő

Kenyér összeállítása:

a teljes előtészta

100gr sima búzaliszt
100gr lenmagliszt
75gr teljes kiőrlésű búzaliszt                  
50gr búzasikér
2tk só
10gr friss élesztő
30gr olaj
40gr habtejszín
160ml víz*''
1 mk őrölt édeskömény
kevés egész lenmag a szóráshoz

 






 

Előkészületi idő: 210 perc

Sütési idő: 70 perc

Elkészítés:

Elkészítése:

Az alapanyagokat a kenyérsütő üstjébe méremsima, fényes tésztát dagasztok- 45 percig kelesztem fedeles tálban, majd kicsit átnyomkodom, formázom, szilikonos sütőpapírral bélelt, fedeles jénaiba teszem, Újabb 45 percig pihentetem, majd bevágom, vízzel lefújom, megszórom lenmaggal, ismét lefújom, így nem potyognak majd le a magok, legalábbis nem mind.


AKKOR A KENYÉR HA KOPOG AZ ALJA!!

Előmelegített 230fokos sütőben sütöm 30 percig, majd visszaveszem a hőt 200 fokra és leveszem a fedőt, 40 percig sül így, rácson hagyom kihűlni.

A folyadék mennyiség változó lehet, így érdemes a ch értéket minden kenyérnél kiszámolni.

A folyadék mennyisége függ a liszt minőségétől, kezdjük kevesebbel és ha szükséges pótoljuk hogy sima, selymes felületű, szakadásmentes tésztát kapjunk.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*