Hozzávalók:
ch csökkentett
előtészta, sütés előtt 10-12 órával készítjük
200gr teljes kiőrlésű búzaliszt
150gr víz
5gr friss élesztő
Kenyér összeállítása:
a teljes előtészta
100gr sima búzaliszt
100gr lenmagliszt
75gr teljes kiőrlésű búzaliszt
50gr búzasikér
2tk só
10gr friss élesztő
30gr olaj
40gr habtejszín
160ml víz*''
1 mk őrölt édeskömény
kevés egész lenmag a szóráshoz
Elkészítése:
Az alapanyagokat a kenyérsütő üstjébe mérem, sima, fényes tésztát dagasztok- 45 percig kelesztem fedeles tálban, majd kicsit átnyomkodom, formázom, szilikonos sütőpapírral bélelt, fedeles jénaiba teszem, Újabb 45 percig pihentetem, majd bevágom, vízzel lefújom, megszórom lenmaggal, ismét lefújom, így nem potyognak majd le a magok, legalábbis nem mind.
AKKOR JÓ A KENYÉR HA KOPOG AZ ALJA!!
Előmelegített 230fokos sütőben sütöm 30 percig, majd visszaveszem a hőt 200 fokra és leveszem a fedőt, 40 percig sül így, rácson hagyom kihűlni.
A folyadék mennyiség változó lehet, így érdemes a ch értéket minden kenyérnél kiszámolni.
A folyadék mennyisége függ a liszt minőségétől, kezdjük kevesebbel és ha szükséges pótoljuk hogy sima, selymes felületű, szakadásmentes tésztát kapjunk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.