Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Teljes kiőrlésű kenyér

felvitel dátuma: 2016-09-10 18:25:35       mai nézettség: 1       nézettség: 1016
részletes recept
Teljes kiőrlésű kenyér
Hozzávalók 4 személyre:

Kovászhoz:

20 dkg világos rozs liszt, 10 g friss élesztő,2dl víz

Kenyérhez: Összes kovász, 50 g teljes kiőrlésű liszt, 25 dkg BL- 80 kenyérliszt, 50 g len liszt,15g élesztő, 1 kávéskanál sikér, körülbelül 10g , 1 evőkanál olaj, körülbelül 1 – 1,5 del víz, én magok szórtam a kenyér tetejére.

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

Kovász készítése:

      Előző este egy fedeles műanyag tálba belemérünk 200 g világos rozs lisztet, 10 g élesztőt és 2 dl vizet.      Ezt egy evőkanál segítségével összekeverjük, letakarjuk és a konyhaasztalon másnapig pihentetjük.

Kenyér elkészítése:

      Másnap reggel ehhez a kovászhoz hozzáadjuk a többi alapanyagot és kézzel alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk. 1-1,5 órára a tálban hagyjuk, letakarva.

     A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre tesszük, gyengén meglisztezzük és kissé ellapogatjuk. Két oldalát behajtjuk és feltekerjük. Sütőpapírral bélelt jénaiba tesszük, letakarjuk és 60 percig tovább kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük 220 fokra.

      Amikor letelt a 60 perc, a kenyér közepét egy éles késsel vagy pengével bevágjuk, vízzel megpermetezzük (kenyeret és a jénai tetejét is) majd a tetejével letakarjuk.

      Előmelegített sütőben 220 fokon 45 percig

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*