1 db nagy karórépa
4 db sárgarépa
5 db burgonya
1 nagyobb darab tök, vagy cukkíni,
(én a recepthez a nyáron, a télre eltett fagyasztott, darabokra vágott cukkínimet, egy kisebb doboznyit, használtam fel, de ez el is hagyható a receptből)
1 fél db zeller
1 negyed fej fehér káposzta
4 gerezd fokhagyma
50 g vaj
só
őrölt fehér bors ízlés szerint, de a leves úgy finom, hí csípős
A karórépa íze egyszerre a reteké és a karalábéé,
de mivel nagyon egészséges és főleg az oszteoporózis ellen is jó, így legfőképpen hölgy társaimnak ajánlom, de ugyanakkor nagyon férfias étek.
A megtisztított fokhagymát apró,
az összes megtisztított zöldséget a káposzta kivételével kisebb kockákra vágom; káposztát vékony csíkokra.
A karórépát, a sárgarépát a zellert, a fokhagymát vajon megpárolom, 10 percig, a zöldségeket 2 liter vízzel felöntöm, megsózom, majd 50 percig főzöm, aztán jöhet a levesbe a burgonya, a tök, a káposzta.
Még 30 percig főzöm, borsozom.
Ez a leves egy burgundiai téli specialitás és tényleg nagyon laktató. Forrón egyétek, hogy még jobban melegítsen benneteket.
Ajánlom hozzá a fokhagymás pirítóst. Igazán finom!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.