Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Tejszínhabos csokikocka

felvitel dátuma: 2012-01-22 11:46:37       mai nézettség: 2       nézettség: 1609
részletes recept
Tejszínhabos csokikocka
Hozzávalók 8 személyre:

A tésztához:

10db tojás

10 evőkanál cukor

9 evőkanál liszt

 1evőkanál kakaópr

1/2 csomag sütőpor

A krémhez:

3dl tej

1 db csokoládé pudingpor

37dkg margarin

30 dkg porcukor

1 evőkanál kakaó

1/2 liter tejszínhab

rumos meggy/ fél üveg/

csokireszelék

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 90 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A legnagyobb méretű gázos tepsivel sütünk.

Pici sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, újból felverjük keményre, aztán egyenként hozzáadagoljuk a tojássárgáját, addig verjük, amíg kifehéredik.

Óvatosan beleforgatjuk a liszttel és a sütőporral összekevert kakaót, előmelegített sütőben 5 percig teljes lángon, majd takarékon megsütjük, hűlni hagyjuk.

Apudingot leáztatjuk tejben, negyed óráig állni hagyjuk, majd keményre felfőzzük, hűlni hagyjuk.

A margarint kikeverjük a porcukorral, a két krémet összevegyítjük, adunk hozzá 1 evőkanál kakaót, és a felvert tejszín 1/3 részét.

Rákenjük a piskótalapra, szórunk lecsorgatott rumos meggyet, rátesszük a tejszínt, díszítjük rumos meggyel, tejszínnel.

Szakács: Arenka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 január 22

Nagyon fincsi lehet!Gratula!:))

0/10 Bihary Livia 2012 január 22

Nagyon jól hangzik és igazán szép lett!

0/10 Makány Aranka 2012 január 22

Livi! A rumos meggy nem rontott rajta!

10/10 Árpi 2012 február 4

A rumos meggytől csak jobb lesz!!!

0/10 georgia 2012 szeptember 26

finom süti,Makány Aranka

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*