Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Desszert / hideg recept ( tálaláskor ) » Tejszinhabos almatorta!

felvitel dátuma: 2012-01-21 14:49:14       mai nézettség: 1       nézettség: 1278
részletes recept
Tejszinhabos almatorta!
Hozzávalók 12 személyre:



6 db tojás
9 ek liszt
7 ek porcukor
5 ek olaj
3 ek víz
fél csomag sütőpor

Töltelékhez

1 kg alma, 
2 csomag vaníliás cukor
2 kiskanál fahéj
3 csomag vaníliás pudingpor 
3 dl liter víz


7,5 deci tejszín

Előkészületi idő: 40 perc


Elkészítés:

 

Kikeverjük a tojásokat a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, vizet, sütőporos lisztet, zsirozott, lisztezett formában megsütjük
Az almát megtisztitjuk, lereszeljük, megpároljuk kissé, ízesítjük vaníliával, fahéjjal
A 3 dl hideg vízben elkeverjük a pugingporokat, majd besűritjük vele az almapépet
Kicsit hagyjuk hülni
Verjük fel a tejszínhabot
A kihült piskótára rákenjük az almapépet, majd a tejszínhabot.tetejét megszórom kakaóval 1 órát legalább hüttöben tartjuk aztán felvágjuk.
Szakács: Éva


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*