40 dkg masnis tészta
csipetnyi só
egy kanál olaj
5 újhagyma
3-4 gerezd fokhagyma
csipetnyi bors
egy üveg kukorica konzerv
3 dkg tevaj
3-4 dl friss tejszín
negyed csomó apróra vágott zöldpetrezselyem
10 dkg parmezán /vagy pecorino/sajt
Egy nagy lábasban kifözzük a masnis tésztát.
A vízbe sót és egy kanál olajat öntök.
Egy lábasban olajat hevítek és 5 újhagymát kis karikákra vágok a zöldjével együt és az olajra dobom. Ebbe 3-4 gerezd fokhagymát is belereszelek ill. apróra belevágok.
Pirítom pár percig.
Sózom, borsozom böven.
Ehhez hozzáöntök egy üveg kukoricát. 3 dkg tevajat, tehénvajat adok hozzá.
A kukoricából a legjobbat vegyük, azzal finomabb /Bonduell/.
Ehhez öntök 3-4 dcl friss tejszínt és forralom 7-8 percig.
Ezután apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórom.
A tányéron parmezán /vagy pecorino/ sajttal szórom meg.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.