Nagyon finom!
A piskótához:
14 dkg nyírfacukor
4 db tojás
16 dkg darált mandula
1 teáskanál vanília aroma
A krémhez:
4 dl. tejszin / én Hulalát használtam/
1 cs habfixáló
Ezenkívül:
6 evőkanál földieper lekvár
10 szem málna
5 dkg étcsokoládé
1 mokkáskanál vaj
A szokásos módon egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformában megsütjük a piskótát. Rácsra borítjuk, hagyjuk teljesen kihülni.
A jól lehűtött tejszint felverjük, beletesszük a habfixálót és ezzel folytatva egy perc után eléri végleges jó kemény állagát.
A kihült piskótát kettévágjuk. Megkenjük 3 evőkanál földieper lekvárral, majd tejszinhabbal. Ráhelyezzük a tetejét, amit szintén földieper lekvárral kenünk meg. Ezután bekenjük a torta tetejét és oldalát is a tejszinhabbal, majd a málnaszemeket rászórjuk.
Az étcsokoládét forró vízfürdőben felolvasztjuk, hozzátesszük és jól elkavarjuk a vajat. Ezután kiskanálnyit kiveszünk és a tortára csurgatjuk.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap forróvízbe mártott késsel szeleteljük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.