Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Tejszínes-gombás csirkemell ragu

felvitel dátuma: 2013-07-09 13:01:11       mai nézettség: 6       nézettség: 2467
részletes recept
Tejszínes-gombás csirkemell ragu
Hozzávalók 4 személyre:
  • 0, 5 kg csirkemell
  • 1 ü 280 gr-os szeletelt gomba vagy 25 dkg friss csiperkegomba
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek liszt
  • bors,
  • majoránna
  • őrölt kömény
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 4 ek olaj
  • 1 tk őrölt fűszerpaprika
  • 1 ek ketchup
  • 1 tk mustár
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A hagymát, foghagymát apróra vágjuk a TurbóAprítóban.

Az olajat a MikroPlusz 2, 25 literes edénybe tesszük. Hozzáadjuk a hagymákat, és 600 W- on 1 percig pároljuk. Rátesszük pirosparikát, fűszereket, mustárt, ketchupot. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet is. Átkeverjük, és lefedve 600 W- on 8 percig főzzük. Ez alatt a hús, levet enged, és félig megpuhul.

Ekkor a natúr gombakonzervet a levével együtt hozzáöntjük, és újabb 8 percig együtt pároljuk lefedve.

Kivesszük a mikróból, átkeverjük, majd megszórjuk a liszttel, amit szintén elkeverünk. Ezután hozzáöntjük a tejszínt, keverés után ugyancsak lefedve 2 perc alatt összeforraljuk.

Mikrós Rizsfőzőben készült rizs körettel tálaljuk.

Szakács: Marcsi64


Film link: http://mikromodi.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*