Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 28 hétfő Valéria névnapja

Főoldal » Tejszínes-fahéjas szilvaleves (gyümölcsleves)

felvitel dátuma: 2011-08-05 20:57:18       mai nézettség: 1       nézettség: 2237
részletes recept
Tejszínes-fahéjas szilvaleves (gyümölcsleves)
Hozzávalók 2 személyre:

szilva (turmixolva ½ liter)

2 dl víz

¼ vanília

3-4 db szegfűszeg/szegfűbors (ízlés szerint)

1 tk. fahéj (ízlés szerint)

2 dl tejszín

1 tk. étkezési keményítő

2 ek. méz / cukor (ízlés szerint)

1-2 dkg mandulapehely

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:
  1. A szilvát megmossuk, a magokat eltávolítjuk és leturmixoljuk.
  2. A vizet felforraljuk a szegfűszeggel vaníliával, fahéjjal  és kicsit főzzük.
  3. Hozzáadjuk a szilvát és felforraljuk.
  4. Az étkezési keményítőből és tejszínből „habarást” készítünk, csomómentesen elkeverjük és hozzáadjuk a leveshez.
  5. Langyosra hűtjük és belekeverjük a mézet, így jobban megőrzi a vitamin tartalmát.
  6. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
  7. A mandulát picsit megpirítjuk és tálalásnál a levesre szórjuk. (Sajna főzés közben derült ki, hogy nincs itthon mandula, de így is finom, csak kevésbé látványos.)

Tehetünk tejszínhabot, de nem szükséges.

Szakács: Helga


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*