Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Desszert étel receptek » Tejszínes-citromos túrótorta

felvitel dátuma: 2014-08-03 18:15:04       mai nézettség: 3       nézettség: 2013
részletes recept
Tejszínes-citromos túrótorta
Hozzávalók 8 személyre:

Piskóta:::3x4db tojás, 3x4 e.k kristálycukor, 3x4e.k liszt, 3x1 cs sütőpor

Túrótöltelék::50dkg krém állagú túró, 25dkg porcukor, 2cs vaníliás cukor , 1 nagyobb citrom , 2dl cukrászhab , 

Egyéb:::6dl cukrászhab , 1 kisebb üveg sárgabarack lekvár, 1 db citrom , Ízlés szerint díszitő kellékek.

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A piskótát (3 lap) elkészíteni és meghűteni:4db tojás sárgáját különválasztani a fehérjétől.A sárgájára ráönteni a sütőport és félre tenni..A tojások fehérjét kemény habbá verni , majd beletenni a kristálycukrot és ezzel is keverni , majd hozzátenni a sárgáját és végül a lisztet.Sütőpapírral bélelt tortaformába önteni és előmelegített sütőben szép aranyszínűre sütni.A túrót alaposan kikeverni , majd a hozzávalókat is hozzáadni és ízesíteni és végül a kemény cukrászhab felét és ezzel is kicsit keverni.A  többi cukrászhabot is keményre verni és félre tenni .A torta megtöltése.Az alsó lapot véknyan lekenni b.lekvárral , majd a túró töltelék felével és egy kevés habbal , majd rátenni a 2.lapot és ezt megismételni .Mikor ezzel megvagyunk akkor a külsejét véknyan megkenni habbal és utána ízlés szerint  bevonni , díszíteni és végül a hűtőbe tenni legalább 1 éjszakára. étvágyat kívánok hozzá!

Szakács: Kovács Zsuzsanna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*