Piskóta:::3x4db tojás, 3x4 e.k kristálycukor, 3x4e.k liszt, 3x1 cs sütőpor
Túrótöltelék::50dkg krém állagú túró, 25dkg porcukor, 2cs vaníliás cukor , 1 nagyobb citrom , 2dl cukrászhab ,
Egyéb:::6dl cukrászhab , 1 kisebb üveg sárgabarack lekvár, 1 db citrom , Ízlés szerint díszitő kellékek.
A piskótát (3 lap) elkészíteni és meghűteni:4db tojás sárgáját különválasztani a fehérjétől.A sárgájára ráönteni a sütőport és félre tenni..A tojások fehérjét kemény habbá verni , majd beletenni a kristálycukrot és ezzel is keverni , majd hozzátenni a sárgáját és végül a lisztet.Sütőpapírral bélelt tortaformába önteni és előmelegített sütőben szép aranyszínűre sütni.A túrót alaposan kikeverni , majd a hozzávalókat is hozzáadni és ízesíteni és végül a kemény cukrászhab felét és ezzel is kicsit keverni.A többi cukrászhabot is keményre verni és félre tenni .A torta megtöltése.Az alsó lapot véknyan lekenni b.lekvárral , majd a túró töltelék felével és egy kevés habbal , majd rátenni a 2.lapot és ezt megismételni .Mikor ezzel megvagyunk akkor a külsejét véknyan megkenni habbal és utána ízlés szerint bevonni , díszíteni és végül a hűtőbe tenni legalább 1 éjszakára. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.