Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Tejszínes zöldborsós szelet

felvitel dátuma: 2012-10-21 17:59:11       mai nézettség: 1       nézettség: 2270
részletes recept
Tejszínes zöldborsós szelet
Hozzávalók 2 személyre:
  • 4 szelet lapocka
  • 30 dkg zöldborsó
  • őrölt bors
  • 2 dkg vaj vagy margarin
  • vegeta
  • őrölt fehér bors
  • 1,5 dl Président Főzőtejszín (ez a legfinomabb, leg krémesebb szerintem)
  • 1 tk liszt
  • 2 ek Oliva olaj
Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A szelet húsokat sóval és őrölt borssal fűszerezem és hagyom állni egy fél órát legalább.

A ½ l-es MikroKannába teszem a vajat, a borsót és fűszerezem sóval, vegetával és az őrölt fehérborssal. 600W-on 5 percet párolom, félreteszem.

A Mesterszakács Nyeles Serpenyőben felmelegítem az Oliva olajat. A fűszerezett húsok mindkét oldalát hirtelen megsütöm, majd fedő alatt 5 percig párolom. Ezután az előpárolt zöldborsót ráöntöm a húsra és fedő alatt készre párolom a húst és a borsót.

Mikor megpuhultak, leveszem a fedőt, és ha szükséges zsírjára sütöm a húst, ha nem akkor a húsokat kicsit félrehúzom, és a tejszínt a borsóhoz öntöm, megszórom a liszttel és sűrűre forralom. A húsokat visszarendezem, és együtt egyet forralok rajta.

Mediterrán Tálaló Tálra rendezem a húst és ráöntöm a tejszínes zöldborsót.

Aki szereti, fogyaszthatja sült krumplival is, de igazából én a rizs köretet részesítem ennél az ételnél is előnyben.

Szakács: Marcsi64


Film link: http://tuppervilag.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*