Nagyon finom leves, gyakran készítem én is.)
A zellert megtisztítjuk és kis kockákra vágjuk. A burgonyát szintén, de nagyobb kockákra, mivel hamarabb megfő, mint a gumó. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és közepes lángon fedő alatt főzzük. Amikor felforrt, levesszük a fedőt és beledobjuk a leveskockákat. Tovább főzzük. Nekem, mivel elég puha volt a zeller, kb 30-35 perc alatt főtt meg. Ezután a főzőlé 1/3-át leöntjük. Bár van ismerősöm, aki hígabban szereti, így teljesen rajtahagyja, és csak pár csepp tejszínt tesz bele. Valaki liszttel sűríti, én ehelyett teszem bele a burgonyát. Nos, nekiesünk a botmixerrel, majd belekeverjük a tejszínt és kóstolunk. Ha kell, teszünk bele sót, borsot és vegetát. Pirított baconnel vagy pirított kenyérkockával tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.