Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Tejszínes zellerkrémleves

felvitel dátuma: 2011-04-19 09:51:25       mai nézettség: 1       nézettség: 1142
részletes recept
Tejszínes zellerkrémleves
Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 nagy fej zellergumó
  • 1 közepes fej burgonya
  • só, bors, vegeta
  • 2 db leveskocka (hús-, erő-, zöldségleves, amelyik szimpatikusabb)
  • 0,5- 1 dl főzőtejszín
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A zellert megtisztítjuk és kis kockákra vágjuk. A burgonyát szintén, de nagyobb kockákra, mivel hamarabb megfő, mint a gumó. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és közepes lángon fedő alatt főzzük. Amikor felforrt, levesszük a fedőt és beledobjuk a leveskockákat. Tovább főzzük. Nekem, mivel elég puha volt a zeller, kb 30-35 perc alatt főtt meg. Ezután a főzőlé 1/3-át leöntjük. Bár van ismerősöm, aki hígabban szereti, így teljesen rajtahagyja, és csak pár csepp tejszínt tesz bele. Valaki liszttel sűríti, én ehelyett teszem bele a burgonyát. Nos, nekiesünk a botmixerrel, majd belekeverjük a tejszínt és kóstolunk. Ha kell, teszünk bele sót, borsot és vegetát. Pirított baconnel vagy pirított kenyérkockával tálaljuk.

Szakács: Nárcica


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Molnár Lászlóné /Zsóka/ 2011 április 19

Nagyon finom leves, gyakran készítem én is.)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*