1 csm Fettuccine tészta, ( 50 dkg )
10 dkg vaj,
10 dkg főtt sonka ( prosciutto )
20 dkg zöldborsó,
3 db tojás,
2 dl főzőtejszín,
5 dkg kemény sajt (parmezán)
ízlés szerint só, frissen őrölt fehérbors
1 db közepes vöröshagyma
A hagymát apró kockára vágjuk, vajon üvegesre pároljuk.
A főtt sonkát (én jó kis Hazait használtam ) csíkokra vágjuk , a zöldborsót megfőzzük és a megpárolt hagymához öntjük. Együtt átpirítjuk őket, sózzuk borsozzuk.
A 3 db tojást a 2 dl tejszínnel kikeverjük, majd belereszeljük az 5 dkg sajtot, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük.
A tésztát kifőzzük leszűrjük, és a sonkás z.borsós ragura öntjük. Jól átforrósítjuk és nyakonöntjük a tejszínes tojással. Lassú tűzön addig sütjük, míg a tejszínes tojás megszilárdul.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.