Tésztához:
8 db tojás
20 dkg cukor
6 evőkanál víz
8 dkg olvasztott margarin
30 dkg liszt
4 dkg kakaó
1 csomag sütőpor
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
Krémhez:
2 tasak Tejszínízű pudingpor
4,5 dl tej
1 csapott evőkanál liszt
1 kis pohár tejföl
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a vizet és a margarint. A lisztet a sütőporral, a kakaóporral és a fűszerkeverékkel elkeverjük, majd a tojásos kevekékhez adjuk. A fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan ezt is a tésztához adjuk. A masszát kétfelé vesszük és mindkét adagot kivajazott tepsibe símitjuk és megsütjük. A krémhez a tejet, a lisztet és a pudingport megfőzzük és forrón belekeverjük a tejfölt. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz keverjük. Az alsó lapot megkenjük a krémmel és ráhelyezzük a másik lapot.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.