½ kg sütőtök
5 dkg vaj
1 fej hagyma
1 közepes krumpli
20 dkg sárgarépa
2,5 dl főző tejszín
1-2 teáskanál só
egy gerezd fokhagyma
1 db húsleves kocka
kakukkfű
bors
szerecsendió
A sütőtököt megsütjük, és kikaparjuk a belsejét.
A vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, megszórjuk kakukkfűvel, és felengedjük 1,5 l vízzel, beletesszük a leveskockát, a felkockázott krumplit, és a felkockázott sárgarépát meg az apróra vágott fokhagymát .
Amikor megfőtt belerakjuk a sütőtököt, és az egészet botmixerrel pürésítjük.
Fűszerezzük borssal, szerecsendióval, sóval. Majd főzzük fel a tejszínnel.
Tálaláskor a levesemhez fokhagymás pirított kenyér kockát kínáltam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.