Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » tejszínes spenótos csirke szélesmetélttel

felvitel dátuma: 2013-06-10 20:22:01       mai nézettség: 1       nézettség: 2313
részletes recept
tejszínes spenótos csirke szélesmetélttel
Hozzávalók 4 személyre:
  • 6 db filézett csirke felsőcomb
  • 15dkg spenót
  • 1cs petrezselyemzöld szára nélkül
  • 2 szál újhagyma
  • 2 új fokhagyma vagy 5 gerezd régi
  •  50dkg szélesmetélt
  • 3dl tejszín
  • 3dkg vaj
  • bors
  • víz
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 10 perc

Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:
  1. A filézett csirkecombokat 4-5 felé daraboljuk,és a vajon 10 percig sütjük.
  2. Sózzuk ,borsozzuk felengedjük vízzel,hogy jól ellepje.
  3. Közben vizet forralunk. A hagymákat rákarikázzuk a spenótra,és hozzáadjuk a petrezselyemzöldet,a felforrt vízbe dobjuk az egészet,és5 percig főzzük,ne legyen szétfőzve.Leszűrjük,és kézi késes darabolóban durvára aprítjuk.
  4. Közben megnézzük a húst ,és ha puha hozzátesszük a tésztát,felöntjük a tejszínnel,és fedő alatt főzzük.Mikor már majdnem puha a tészta is,hozzáöntjük a spenótot,készre főzzük.
Szakács: Dzsédzsé


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*