Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Tejszínes pulykamáj

felvitel dátuma: 2014-02-09 13:29:26       mai nézettség: 1       nézettség: 1099
részletes recept
Tejszínes pulykamáj
Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg pulykamáj

4 evőkanál főzőmargarin

őrölt fehér bors

1 1/2 dl tejfől

1 pohár tejszín

2 evőkanál sűrített paradicsom

édesnemes paprika

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

 Pulykamájat szükség esetén megtisztítjuk, majd megmossuk és konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet.

A főzőmargarint serpenyőben felmelegítjük, majd a májdarabokat  minden oldalukról 3-4 percig sütjük.

Ezután kivesszük a serpenyőből, ízlés szerint sóval, őrölt fehér borssal fűszerezzük és melegen tartjuk.

Levébe belekeverjük a tejfölt és a tejszínt, összeforraljuk, majd állandó keverés közben, kb. 5 perc alatt besűrítjük. Összevegyítjük a sűrített paradicsommal, végül a mártást sóval, borssal és édesnemes paprikával ízesítjük. A mártást átszűrjük és a májjal együtt tálaljuk.

Szakács: Nagynékati


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*