50 dkg pulykamáj
4 evőkanál főzőmargarin
őrölt fehér bors
1 1/2 dl tejfől
1 pohár tejszín
2 evőkanál sűrített paradicsom
édesnemes paprika
só
Pulykamájat szükség esetén megtisztítjuk, majd megmossuk és konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet.
A főzőmargarint serpenyőben felmelegítjük, majd a májdarabokat minden oldalukról 3-4 percig sütjük.
Ezután kivesszük a serpenyőből, ízlés szerint sóval, őrölt fehér borssal fűszerezzük és melegen tartjuk.
Levébe belekeverjük a tejfölt és a tejszínt, összeforraljuk, majd állandó keverés közben, kb. 5 perc alatt besűrítjük. Összevegyítjük a sűrített paradicsommal, végül a mártást sóval, borssal és édesnemes paprikával ízesítjük. A mártást átszűrjük és a májjal együtt tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.