Tészta:
10 dk porcukor
5 dk margarin
1 ek méz
1 egész tojás
1 tojássárgája
1 tk szódabikarbóna
23 csapott ek liszt
Krém:
3 cs vaníliás puding por(főzős)
9 dl tej
3 tojássárgája
25 dk margarin
20 dk porcukor
5 dl Hulala (v. tejszín)
Tészta:
A porcukrot egy tálba tenni, majd hozzáadni az egész tojást és a tojássárgáját. A margarint felolvasztani, majd hagyni vissza hűlni, és ezt is a cukros tojáshoz keverni. A mézet szintén kicsit megolvasztani, majd ezt is a többihez keverni. Végül hozzákeverni a lisztet és a szódabikarbónát. Kézzel jól összegyúrni, majd a tésztát ketté osztani.(ha túl ragadna akkor kicsit még lisztezni kell.)Sütőpapíron kinyújtani,késsel kicsit megszurkodni hogy ne púposodjon fel, majd egy tepsi hátlapján halvány színűre sütni.( kb. 5 perc alatt megsül)
A tepsi mérete nekem 34 x 21cm volt.
Krém:
Egy edénybe tenni a pudingporokat, majd hozzáadni a 3 tojássárgáját és egy kevés tejet, majd simára keverni. Ezután hozzáadni a többi tejet is és felfőzni. Majd hagyni teljesen kihűlni.
A porcukrot és a margarint robotgéppel simára keverni, majd apránként hozzáadni a teljesen kihűlt pudingot és így is jól kikeverni.
A Hulalát (v. a tejszínt) kemény habbá verni.
Összeállítás:
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.