Hozzávalók:
40 dkg meggy(nálam fagyasztott magozott)
1cs. tejszínes pudingpor
2 dl.habtejszín/főző
só
kevés citromhéj
vaníliagranulátum/cukor
1 tk.fahéj
folyékony édesítő/cukor(ízlés szerint)
Elkészítés:
A meggyet kb.2-3 liter vízbe feltesszük főni,hozzáadjuk a sót,édesítőt,fahéjat,
citromhéjat.
A forrástól számítva kb. 5 perc múlva habarhatjuk.
A pudingport annyi vízben keverjük el,hogy sima állagot kapjunk,majd öntsük hozzá a tejszínt,a megfőtt levesből merítünk 1-2 merőkanállal a habaráshoz,majd a fővő leveshez öntjük,egyet forralunk rajta és
kész.
A pudingport variálhatjuk,lehet vanília,
puncs,tejszínes,jól lehűtve mindegyikkel nagyon finom.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.