Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Leves étel recept » Tejszínes medvehagyma krémleves

felvitel dátuma: 2011-06-22 17:57:00       mai nézettség: 1       nézettség: 1009
részletes recept
Tejszínes medvehagyma krémleves
Hozzávalók 4 személyre:

Nagy csokor medvehagyma

Kevés

Bors

" mokkás kanál liszt

3dl főzőtejszín

1 evőkanál olaj

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

Medvehagymát megmossuk,és a vastagabb erektől megtisztítjuk

Ezután felcsíkozzuk,és kevés olajon pároljuk,majd felöntjük  hideg vízzel.Sózzuk,borsozzuk,és hagyjuk teljesen megpuhulni.

Ha puha,és kihült,akkor összemixereljük,és ismét átforraljuk.

A tejszínt kikeverjük a liszttel,és ráöntjükkrémlevesre.

Kóstoljuk,utánízesítünk.

Pirított kenyérkockával tálaljuk.

Bátran merem ajánlani,mert finom.

Szezonális kaja,mert csak májusig van medvehagyma.Sebaj,lesz tavasz jövőre is :)

Szakács: Emma


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*