A málnát átválogatjuk, néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit turmixoljuk.
2 dl vízzel és a fűszerekkel,(fahéj, szegfűszeg, citromhéj, narancshéj) redukciót készítünk.
A maradék vizet és a tejet feltesszük forrni a 2,8 l-es Mesterszakács Kompakt Serpenyőben. Mikor felforrt egy keveset a pürésített málnához keverünk, hogy gyorsabban át tudjuk a tejbe szűrni a málnánat, így megszabadulva az apró magocskáktól.
Miután a málnát átpasszíroztuk, elkeverük a levest. Hozzáadjuk a cukrot és beleszűrjük a redukciót is.
Kézi habverővel hozzákeverjük a tejszínt és összeforraljuk az egészet.
Miután levettük a tűzről, belekeverjük a citrom és a narancs levét is. Ezzel már nem szabad forralni!
A kész levest átöntjük a 2 literes Kristály Tálba, és miután kihűlt betesszük a hűtőbe, hogy tálaláskor jó hideg legyen.
Tejszínnel megcsurgatva és málnával díszítve tálaljuk. 8tálalási képet is hozok holnap)
Fűszerkivonat (redukció) készítése:
A szükséges fűszereket egy kevés vízben vagy borban, fedő alatt kis lángon pár percig főzzük. A végére elég, ha csak 1-2 evőkanálnyi ma
rad, amit leszűrünk. Főként mártásokat, leveseket ízesítünk vele.
Tipp: Ezt a levest érdemes előző nap elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek és jó hideg legyen!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.