Nagyon szeretem a kukoricát, gondolom, finom ez a leves. Majd megfőzöm én is!
1 kukorica konzerv
1 leveskocka
másfél liter víz
2 dl főzőtejszín
1 teáskanál liszt esetleg étkezési keményítő
fűszerek:
só, őrölt fehérbors, curry
petrezselyem /aprított/ friss vagy szárított
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
A kukoricát beletesszük egy edénybe, majd ráöntjük a vizet, hozzáadjuk a fűszereket és felforraljuk.
Amíg felforr összekeverjük a lisztet és a tejszínt, csomómentesre.
Néhány evőkanál kukoricát kiszedünk és bot mixerrel pépesítjük, visszaöntjük és hozzá adjuk a habarást.
Összeforraljuk, megszórjuk petrezselyemmel, majd tálaljuk.
Ezt a levest azoknak ajánlom, akik szeretnek új ízeket megismerni!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.