18 dkg liszt
10 dkg vaj
3 dkg porcukor
1 tasak vaniliás cukor
1 db tojás
1 db tojás sárgája
1 dl tejszín
A lisztet elkeverjük cukorral, belemorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a tojást és a vaníliacukrot.
Jól összegyúrjuk és hidegen kb. 30 percet tiszta konyharuhával letakarva pihentetjük.
Lisztezett lapon a tésztát 4 mm. vastagságúra nyújtjuk.
A fémkosarakat megkenjük vajjal lisztet szórunk rá ( mindkettőnél nagyon vékonyan )
A fémkosarakkal kiszúrjuk ( mint a pogácsa szaggatáskor )
és a tésztát belesímítjuk a formába egyenként.
Forró sütőbe tesszük és világos színűre sütjük. ( 170-180 fokos legyen a sütő )
Ha kihűlt kosárkákat megfordítva könnyedén kiesik a sütemény, majd megtöltjük lekvárral, vagy mogyoró krémmel, vagy bármilyen otthol levő krémmel. ( ha van rá lehetőség hűvös helyen egy napig így pihentessük, ugyanis ez esetben még omlósabb, puhább lesz ) tetejére tejszínt, díszítést teszünk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.