Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Tejszínes kosárkák

felvitel dátuma: 2011-02-27 12:02:32       mai nézettség: 1       nézettség: 1340
részletes recept
Tejszínes kosárkák
Hozzávalók 4 személyre:

18 dkg liszt
10 dkg vaj
3 dkg porcukor
1 tasak vaniliás cukor
1 db tojás
1 db tojás sárgája
1 dl tejszín

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük cukorral, belemorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a tojást és a vaníliacukrot.
Jól összegyúrjuk és hidegen kb. 30 percet tiszta konyharuhával letakarva pihentetjük.
Lisztezett lapon a tésztát 4 mm. vastagságúra nyújtjuk.
A fémkosarakat megkenjük vajjal lisztet szórunk rá ( mindkettőnél nagyon vékonyan )
A fémkosarakkal kiszúrjuk ( mint a pogácsa szaggatáskor )
és a tésztát belesímítjuk a formába egyenként.
Forró sütőbe tesszük és világos színűre sütjük. ( 170-180 fokos legyen a sütő )
Ha kihűlt kosárkákat megfordítva könnyedén kiesik a sütemény, majd megtöltjük lekvárral, vagy mogyoró krémmel, vagy bármilyen otthol levő krémmel. ( ha van rá lehetőség hűvös helyen egy napig így pihentessük, ugyanis ez esetben még omlósabb, puhább lesz ) tetejére tejszínt, díszítést teszünk.

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*