4 nagy körte
2 dl víz
1/2 citrom
¼ kk gyömbér
3-4 db szegfűszeg
1 dl tejszín
1 tk. étkezési keményítő
2 ek. méz / cukor (ízlés szerint)
1-2 dkg mandulaforgács (pehely volt itthon)
A körtét megmossuk, a magházat eltávolítjuk és leturmixoljuk a citromlével.
A vizet felforraljuk a szegfűszeggel és gyömbérrel, kicsit főzzük.
Hozzáadjuk a körtét és felforraljuk.
Az étkezési keményítőből és tejszínből habarást készítünk, csomómentesen elkeverjük és hozzáadjuk a leveshez.
Langyosra hűtjük és belekeverjük a mézet, így jobban megőrzi a vitamin tartalmát.
1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
A mandulát picit megpirítjuk és tálalásnál a levesre szórjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.