Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 28 hétfő Valéria névnapja

Főoldal » Tejszínes körteleves

felvitel dátuma: 2011-09-25 15:18:52       mai nézettség: 1       nézettség: 1985
részletes recept
Tejszínes körteleves
Hozzávalók 2 személyre:

4 nagy körte

2 dl víz

1/2 citrom

¼ kk gyömbér

3-4 db szegfűszeg

1 dl tejszín

1 tk. étkezési keményítő

2 ek. méz / cukor (ízlés szerint)

1-2 dkg mandulaforgács (pehely volt itthon)

Előkészületi idő: 5 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A körtét megmossuk, a magházat eltávolítjuk és leturmixoljuk a citromlével.

A vizet felforraljuk a szegfűszeggel  és gyömbérrel,  kicsit főzzük.

Hozzáadjuk a körtét és felforraljuk.

Az étkezési keményítőből és tejszínből  habarást  készítünk, csomómentesen elkeverjük és hozzáadjuk a leveshez.

Langyosra hűtjük és belekeverjük a mézet, így jobban megőrzi a vitamin tartalmát.

1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

A mandulát picit megpirítjuk és tálalásnál a levesre szórjuk.

Szakács: Helga


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*