Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Tejszínes házi habroló

felvitel dátuma: 2011-03-09 11:00:36       mai nézettség: 1       nézettség: 3862
részletes recept
Tejszínes házi habroló
Hozzávalók 4 személyre:

5 db
csipetnyi só
25 dkg kristálycukor
1 tasak vaníliás porcukor
2 dl tejszínhab
1 doboz habfixáló

 

leveles tészta:
15 dkg simalisztet
csipetnyi só
2 tojás
1 kanál ecet
15 dkg simaliszt
1 db palmarin margarin / hera margarin /


 

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Leírom a leveles tészta receptjét is, de higyjétek el, ha minőségi leveles tésztát vesztek a boltban és lisztezett deszkán vékonyabbra nyújtjátok, az eredmény ugyanaz.
Ha kinyújtottátok, akkor 2 cm széles csíkokra vágjátok és egy kissé beolajozott fém habroló rudacskákra /ezt lehet venni a háztartási boltokban, piacokon-fémrudacskák habrolóra/ egymásra illesztve a széleket, feltekeritek.
A tetejét felvert tojással bekenjük és egy zsírpapírral kibélelt tepsire helyezzük egymás mellé. Előmelegített sütőben 190 C fokon szép pirosra sütjük.
Kissé hűlni hagyjuk, majd óvatosan kinyomjuk belőle a fémrúdformát és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután gőz fölött 5 tojásfehérjét, csipet sóval és 25 dkg kristálycukorral kemény habbá verünk.
Majd töltőzsákba rakjuk és a rolók mindkét oldaláról megtöltjük.
Vaníliás porcukorral megszórjuk. Tejszínhabbal is fenséges.
Itt egy doboz tejszínbe teszünk 1 vaníliáscukrot és egy habfixálót /ez elengedhetetlen amiatt, hogy a hab kemény maradjon napokig is/. Ezután tálcára rendezzük és kínáljuk. Igazi ínyencség!

A leveles tészta receptje:
15 dkg simalisztet, csipet sót, 2 tojássárgáját, 1 kanál ecetet és 1 dl langyos vizet jól összegyúrunk, sima tésztává. Hagyjuk pihenni.
Ezután 15 dkg simalisztet 1 palmarin margarinnal / vagy hera margarinnal / összegyúrunk.

Az első tésztánkat kinyújtjuk 25 cm x 25 cm-s kockára majd  a másik tésztát egy téglalap alakra formáljuk és a közepébe helyezzük.
Az alsó tésztát ráhajtogatjuk,majd kinyújtjuk és megint összehajtogatjuk minden oldalról.
Fél óráig állni hagyjuk.
Ezt kétszer megismételjük. Majd kinyújtjuk és csíkokat vágunk és a formákra tekerjük.

Szakács: Rudi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*