Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Leves / meleg recept ( tálaláskor ) » tejszínes hagymaleves

felvitel dátuma: 2012-12-26 08:51:13       mai nézettség: 1       nézettség: 2789
részletes recept
tejszínes hagymaleves
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

3-4 fej vöröshagyma
5 dkg vaj
3 evőkanál liszt
2 l húsleves, vagy leveskockából készített alap
2 dl főzőtejszín
őrölt bors, só
kurkuma /elhagyható/

tálaláshoz: kenyér szeletkék, vagy kifli karikák
néhány dkg reszelt sajt

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

Elkészítése:

A megpucolt hagymát karikára szelem és a vajjal, állandóan kevergetve, üvegesre párolom, majd rászórom a lisztet és megpirítom vele. Ezt követően néhány dl levessel, vagy alap lével simára keverem és a többi hozzáadásával kb. 30 percig főzőm, hozzáadva a sót, borsot és kurkumát, végül bot mixerrel pépesítem és a tejszínt hozzáadva még egyet forralok rajta. Ha nem látjuk elég sűrűnek /ez ízlés dolga/ akkor a tejszínhez étkezési keményítő /vagy liszt/ adható.
A kenyér szeletkéket, vagy kifli karikákat megszórom a reszelt sajttal és erre alkalmas eszközzel /mini grill, grillezős mikró, vagy a tűzhely sütője/ a sajtot ráolvasztom, illetve pirítom.
a tányérba szedett levesbe / ez még megszórható borssal, aki kedveli/ szórok egy kis sajtot, majd ráhelyezem a sajttal pirított kenyér, vagy kifli karikát.

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*