Ez is tetszik! Szeretem a tejszínes ételeket és ilyen régi típusú AMC edényeim vannak.
-50 dkg csirkemell filé,
-25 dkg gomba,
-egy kisebb szál póréhagyma,
-egy kaliforniai paprika,
-2 dl főzőtejszín,
-egy evőkanál liszt vagy ételsűrítő,
-só,
-bors,
-őrölt szerecsendió,
-zöldpetrezselyem,
-ételízesítő
A húst mossuk, leszárítjuk, majd csíkokra vágjuk. Felszeleteljük a gombát, a póréhagymát és kaliforniai paprikát. Előmelegítünk egy kb. 4 l-es AMC főzőelemet, 2/3 hővel, az első piros jelzésig. Beleöntjük a húst, minden oldalát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, a gombát, a paprika csíkokat, sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel megszórjuk, szerecsendiót és apróra vágott zöldpetrezselymet is teszünk rá. Fedőjét visszatéve, magas hőfokon melegítjük a mutató „dél” állásáig, majd egy gyors mozdulattal átcseréljük a fedőt a gyorsfőzőfedőre. Lezárás után 12 percig főzzük soft üzemmódban, a hőforrás legkisebb állásán, de ha ez a hőmennyiség is sok lenne, nyugodtan letehetjük az asztalra, ott is befejeződik a főzés.
A gyorsfőzőfedő felnyitása után még néhány percre visszatesszük az ételt a hőforrásra, megszórjuk a liszttel, ráöntjük a főzőtejszínt és 1-2 percig összefőzzük. Ételsűrítő használatánál előbb a tejszínt öntjük rá az ételre, és ez után szórjuk bele az ételsűrítőt.
Rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.