Nem vagyok "halas" de ez nagyon gusztusos!!
1 kg balin hal
1 tk halfűszer
2 db alma
1 gerezd fokhagyma
Mártás:
20 dkg gomba
4 dkg vaj
4 dkg liszt
1 fej hagyma
1 dl tejszín
só, bors, petrezselyem zöld ízlés szerint
Hal:
A megtisztított halat halfűszerezzük, összezúzott fokhagymával kivül-belül vékonyan megkenjük, majd a belsejébe félbevágott almát helyezünk ( így lesz a halnak tartása )
Beírdaljuk, hogy a szákák sütéskor megpuhuljanak. Félkör formára alakított, előmelegített sütőben puhára 25-30 perc alatt megsütjük. ( tűpróba )
Mártás:
A finomra vágott hagymát vajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a szeletelt gombát, és az összevágott petrezselyemzöldet, majd erős tűzön lepirítjuk.
Meghintjük liszttel, kissé tovább pirítjuk, és vízzel felengedjük.
Sózzuk, borssozzuk, elkeverjük benne a tejszínt, és kiforraljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.