Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Tejszínes gombamártás balinnal

felvitel dátuma: 2011-11-22 12:39:34       mai nézettség: 1       nézettség: 4177
részletes recept
Tejszínes gombamártás balinnal
Hozzávalók 2 személyre:

1 kg balin hal
1 tk half
űszer
2 db alma
1 gerezd fokhagyma

Mártás:
20 dkg gomba
4 dkg vaj
4 dkg liszt
1 fej hagyma
1 dl tejszín
, bors, petrezselyem zöld ízlés szerint

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

Hal:
A megtisztított halat half
űszerezzük, összezúzott fokhagymával kivül-belül vékonyan megkenjük, majd a belsejébe félbevágott almát helyezünk ( így lesz a halnak tartása )
Beírdaljuk, hogy a szákák sütéskor megpuhuljanak. Félkör formára alakított, előmelegített sütőben puhára 25-30 perc alatt megsütjük. ( tűpróba )

Mártás:
A finomra vágott hagymát vajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a szeletelt gombát, és az összevágott petrezselyemzöldet, majd er
ős tűzön lepirítjuk.
Meghintjük liszttel, kissé tovább pirítjuk, és vízzel felengedjük.
Sózzuk, borssozzuk, elkeverjük benne a tejszínt, és kiforraljuk.

Szakács: Pille


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 november 22

Nem vagyok "halas" de ez nagyon gusztusos!!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*