Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Tejszines gombaleves

felvitel dátuma: 2011-02-13 09:32:36       mai nézettség: 2       nézettség: 3514
részletes recept
Tejszines gombaleves
Hozzávalók 1 személyre:

50 dkg sampion gomba

2 szál sárgarépa

1 szál petrezselyemgyökér

2 marék reszelt tarhonya

2,5 dl főzőtejszín

2 evőkanál olaj

1 evőkanál liszt

fél csokor petrezselyemzöld

provence fűszerkeverék

,fehérbors

1 teáskanál ízvarázs (delikát is lehet)

A fűszerek Toldi Fűszer termékek  

Előkészületi idő: 15 perc


Elkészítés:

A gombát és a zöldségeket félbe vágva vékonyan felszeletelem.
Egy fazékba beleteszem az olajat, a zöldségeket és kicsit megfonnyasztom.
Bele szórom a provence fűszert és picit kevergetem.
Mehet bele a gomba,amit picit megsózok és majdnem készre párolom.
Ekkor rászórom a lisztet és kevergetve úgy 1 percig  főzöm.
Apránként felöntöm úgy 0,5 liter vízzel.
Simára keverem,majd felöntöm a tejszínnel.
Mehet bele a bors az ízvarázs és a tarhonya is.
Készre főzöm,ha szükséges még öntök hozzá vizet és egy pici tejszínt is,ízlés szerint.
Az utolsó 1 percre beleszórom a felaprított zöldlevelet is.

Egyik kedvenc levesem.Jó étvágyat hozzá!

Szakács: Gabcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*