50 dkg sampion gomba
2 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
2 marék reszelt tarhonya
2,5 dl főzőtejszín
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
fél csokor petrezselyemzöld
provence fűszerkeverék
só,fehérbors
1 teáskanál ízvarázs (delikát is lehet)
A gombát és a zöldségeket félbe vágva vékonyan felszeletelem.
Egy fazékba beleteszem az olajat,rá a zöldségeket és kicsit megfonnyasztom.
Bele szórom a provence fűszert és picit kevergetem.
Mehet bele a gomba,amit picit megsózok és majdnem készre párolom.
Ekkor rászórom a lisztet és kevergetve úgy 1 percig főzöm.
Apránként felöntöm úgy 0,5 liter vízzel.
Simára keverem,majd felöntöm a tejszínnel.
Mehet bele a bors az ízvarázs és a tarhonya is.
Készre főzöm,ha szükséges még öntök hozzá vizet és egy pici tejszínt is,ízlés szerint.
Az utolsó 1 percre beleszórom a felaprított zöldlevelet is.
Egyik kedvenc levesem.Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.