Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Tejszines gesztenyetorta

felvitel dátuma: 2011-05-13 06:19:32       mai nézettség: 1       nézettség: 1144
részletes recept
Tejszines gesztenyetorta
Hozzávalók 1 személyre:

egy 19 cm átmérőjű formához:

  • 5 tojás
  • 5 ek cukor
  • 4 ek liszt
  • 1 ek kakaó
  • 1 gesztenyemassza
  • 3,2 dl növényi habtejszin
  • kevés porcukor
Előkészületi idő: 25 perc


Elkészítés:

Előmelegitjük a sütőt 180 fokra.
A tortaformánk alját kiszedjük, és egy tepsire helyezzük a karikát,két újságlapra, vagy sütőpapirra, és belisztezzük picit.
Elkészitjük a piskótánkat.
A fehérjét elkezdjük verni, majd ha kezd fehéredni, akkor beleszórjuk a cukrot,és kemény habbá verjük.
 Ha kész, rászitáljuk a tetejére a lisztet és a kakaót, rátesszük a sárgáját és óvatosan összekeverjük egy fakanállal.
(Fehérpiskótából is készithetjük, de akkor a kakaó helyett 1ek liszt kell, és elég 30 percig sütni.)
 Belekaparjuk a formánkba, és a közepéből haladva az oldalára kenjük a formának a tésztát. 
Az oldala fogja felhúzni, mert az melegszik fel a leghamarabb.
35 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, átforditjuk és lehúzzuk a papirt. 
Ott hagyjuk kihűlni, azután hidegen vágjuk ki a formából.

3 szeletre vágjuk és a következő krémmel töltjük.
Felverjük a habot, majd az áttört gesztenyét jól elkeverjük benne, és már kész is. 
Megkenjük a lapokat, de ne túl vastagon, hogy maradjon kivülre is krém. Isteni csemege.

Jó étvágyat kivánok hozzá!!

Szakács: Julcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*