egy 19 cm átmérőjű formához:
Előmelegitjük a sütőt 180 fokra.
A tortaformánk alját kiszedjük, és egy tepsire helyezzük a karikát,két újságlapra, vagy sütőpapirra, és belisztezzük picit.
Elkészitjük a piskótánkat.
A fehérjét elkezdjük verni, majd ha kezd fehéredni, akkor beleszórjuk a cukrot,és kemény habbá verjük.
Ha kész, rászitáljuk a tetejére a lisztet és a kakaót, rátesszük a sárgáját és óvatosan összekeverjük egy fakanállal.
(Fehérpiskótából is készithetjük, de akkor a kakaó helyett 1ek liszt kell, és elég 30 percig sütni.)
Belekaparjuk a formánkba, és a közepéből haladva az oldalára kenjük a formának a tésztát.
Az oldala fogja felhúzni, mert az melegszik fel a leghamarabb.
35 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, átforditjuk és lehúzzuk a papirt.
Ott hagyjuk kihűlni, azután hidegen vágjuk ki a formából.
3 szeletre vágjuk és a következő krémmel töltjük.
Felverjük a habot, majd az áttört gesztenyét jól elkeverjük benne, és már kész is.
Megkenjük a lapokat, de ne túl vastagon, hogy maradjon kivülre is krém. Isteni csemege.
Jó étvágyat kivánok hozzá!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.