Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Tejszínes Gesztenyetorta

felvitel dátuma: 2011-03-30 19:13:12       mai nézettség: 3       nézettség: 981
részletes recept
Tejszínes Gesztenyetorta
Hozzávalók 1 személyre:
Hozzávalók:
2 db 8 tojásos piskóta
Krém:
50 dkg gesztenyemassza
20 dkg margarin
25 dkg porcukor
3 dl tej
1 vanília puding / 49g /
2 ek. rum
4 dl tejszín
Előkészületi idő: 80 perc

Sütési idő: 80 perc

Elkészítés:
Elkészítés:
Először is megsütjük a két piskótát, közben elkészítjük a krémet.
A pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral ízesítve, sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk.
A puha margarint először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra.
A felengedett puha gesztenyét a cukros margarinhoz keverjük, a hideg vanília krémmel együtt, és rummal ízesítjük.
A kisült , és már kihűlt piskótát megkenjük a gesztenyés krémmel, majd a tejszínt kemény habbá verjük, és rásimítjuk egyenletesen a gesztenyés krémre, majd az egészet beborítjuk a piskóta lappal.
A tortát tetszés szerint vonjuk be, krémmel akár tejszínnel.
Mindenképpen pár órára tegyük hűtőszekrénybe, és jól hűtsük le.
Szakács: Ágica


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*