Szuperül néz ki!Gratula!
Piskóta:
8 db tojás
20 dkg liszt
4 dkg kakaópor
24 dkg kristálycukor
1 kávéskanál sütőpor
Krém:
50 dkg gesztenyepüre
500 ml habtejszín
kevés rum aroma
Díszítéshez:
kókuszreszelék, tortabevonó
A tojásokat kettéválasztjuk két tálba, a fehérjét a cukor 2/3 részével a sárgáját a cukor maradék 1/3 részével felverjük. A lisztet a kakaóport és a sütőport egy tálban összekeverjük. A Felvert tojássárgájához apránként hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, fakanállal óvatosan elkeverjük majd a lisztet is hozzáadjuk, egyneműre keverjük majd a sütőformába öntjük. Előmelegített sütőben 190°C-on kb 20-30 percig sütjük. Fontos hogy a sütő ajtaját ne nyitogassuk. Miután megsült hagyjuk kihülni és 3-ba vágjuk. Az előhűtött habtejszínt habbáverjük, 3/4-éhez hozzáreszeljük a gesztenyemassza 3/4-ét és kevés rummal ízesítjuk. Ezt töltjük a tortába és ezzel is kenjük körbe. 1órára tegyük a hűtőbe ( ha gyorsabban akarjuk elkészíteni akkor 20 percre a fagyasztóba).
Kivesszük, a maradék tejszínből kevéssel újból körbekenjük és az oldalát kókuszreszelékkel panírozzuk (a torta oldalára nyomkodjuk a kókuszreszeléket a kezünkkel). Tejszínhabot betöltjük habzsákba, tuffokat nyomunk a torta szélére. A tuffokat olvasztott tortabevonóval díszítjük. A torta közepére a megmaradt gesztenyepürét reszeljük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.