Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 15 kedd Anasztázia, Tas névnapja

Főoldal » Tejszínes fehérborban sült csirkemell

felvitel dátuma: 2014-10-08 16:54:13       mai nézettség: 1       nézettség: 1269
részletes recept
Tejszínes fehérborban sült csirkemell
Hozzávalók 1 személyre:
40 dkg csibemell
2 db póréhagyma
20 dkg füstölt sajt
30 ml fehérbor (száraz)
2 dl tejszín
ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
1 ek napraforgó olaj
Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

A filéket tenyérnyi szeletekre daraboljuk, sózzuk, borsozzuk őket.
A póréhagyma fehér részét fél cm vékonyan felkarikázzuk, a sajtot a reszelő nagylyukú oldalán lereszeljük.
A tejszínt összekeverjük a fehérborral.
Kiolajozunk egy akkora sütőtálat, amiben a hússzeletek kényelmesen elférnek egymás mellett.
Beletesszük a hússzeleteket, rájuk szórjuk a hagymakarikákat, majd meglocsoljuk a fehérbor és tejszín keverékével.
Megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, és kb. 60 percre sütőbe tesszük.
Ha teljesen elkészült a hús, a végén tesszük a sajtot.
Én csilis, hagymás sült burgonyával tálaltam.
étvágyat hozzá !

Szakács: bia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*