Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 28 hétfő Valéria névnapja

Főoldal » Desszert étel receptek » Tejszínes csokoládétorta

felvitel dátuma: 2012-11-17 18:54:12       mai nézettség: 1       nézettség: 1570
részletes recept
Tejszínes csokoládétorta
Hozzávalók 8 személyre:

Tortalap:

6 db tojás, 14 dkg kristálycukor, 14 dkg liszt, 3 evőkanál kakaópor, 1 sütőpor, 1 vaniliacukor

 

Krém: 2 db étcsokoládés pudingpor, 5 dl tej, 8 evőkanál kristálycukor, 20 dkg rama margarin

Hab: 5 dl növényi tejszín, 2 csomag habfixáló

Dekorálható tetszőlegesen különféle tortadarákkal.

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A tojásfehérjét a vaníliacukorral felverem kemény habbá, a tojássárgákat a kristálycukorral kikeverem, majd belerakom a kakaóport, tovább turmixolom.

Beleadagoljuk a lisztet, a sütőport, elkavarjuk, majd a tojáshabbal óvatosan összevegyítjük.

24 cm-es kapcsos , kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük , előmelegített sütőben kisütjük.

A tortát 3 laposra vágjuk.

A krém készítése a következő: kifőzzük a pudingport a tejben, amint elkészült, kihűtjük, és összeturmixoljuk a ramaval.

A tejszínt a habfixálóval kemény habbá dolgozzuk.

A torta töltése:

A lapot megkenjük  krémmel, majd egy réteg habot helyezünk , rátesszük a következő lapot, ezt ugyanúgy megtöltjük, majd az utolsó lapot- a tetejét ráhelyezzük.

A tejszínhabbal bevonjuk a torta tetejét és az oldalát.

Tetszőlegesen dekoráljuk :-)

étvágyat :-)

Szakács: dorcimorci


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*