Tortalap:
6 db tojás, 14 dkg kristálycukor, 14 dkg liszt, 3 evőkanál kakaópor, 1 sütőpor, 1 vaniliacukor
Krém: 2 db étcsokoládés pudingpor, 5 dl tej, 8 evőkanál kristálycukor, 20 dkg rama margarin
Hab: 5 dl növényi tejszín, 2 csomag habfixáló
Dekorálható tetszőlegesen különféle tortadarákkal.
A tojásfehérjét a vaníliacukorral felverem kemény habbá, a tojássárgákat a kristálycukorral kikeverem, majd belerakom a kakaóport, tovább turmixolom.
Beleadagoljuk a lisztet, a sütőport, elkavarjuk, majd a tojáshabbal óvatosan összevegyítjük.
24 cm-es kapcsos , kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük , előmelegített sütőben kisütjük.
A tortát 3 laposra vágjuk.
A krém készítése a következő: kifőzzük a pudingport a tejben, amint elkészült, kihűtjük, és összeturmixoljuk a ramaval.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá dolgozzuk.
A torta töltése:
A lapot megkenjük krémmel, majd egy réteg habot helyezünk rá, rátesszük a következő lapot, ezt ugyanúgy megtöltjük, majd az utolsó lapot- a tetejét ráhelyezzük.
A tejszínhabbal bevonjuk a torta tetejét és az oldalát.
Tetszőlegesen dekoráljuk :-)
Jó étvágyat :-)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.