A krém hozzá valói
350 gr jó minőségű,legalább 52% keserű csoki,és ugyan ennyi állati tejszín.Vanilia rúd magja,vagy bourbon vaniliás cukor.
és még 2 dl felvert habteszín
A torta karika:
6 tojás,3 sárgája
18dkg kristály cukor,18 dkg liszt
5 dkg keserű kakaópor (hollandból csináltam)
5 dkg olvasztott vaj
A ganace krém elkészítés után nagyon folyós, de kihülés után fokozatosan sürüsödik be.Én hütéssel gyorsítottam a folymatot. és amikor már mascarpone sürüségű,akkor lehet vele dolgozni. nagyon jól kenhető,,és isteni finom..sikere volt.
A tejszínt felforraljuk a vaniliával,és a csokit nyakon öntöm vele. Elkervem,még egynemű nem lesz. ezután hűtöm. a krém ennyi.
A tojásokat a kristály cukorral gőz fölött csípősre melegítem. Ha ez megvan,kihülésig habbá verem. Ebbe jön majd az olvasztott vaj,és a többi száraz hozzávaló.
180 fokon sütöm,kb 40 pecig,de szerintem sütő függő. Tűpróba fontos.! szépen kijön a formából,hülés után 3 felé vágom.,és töltöm,diszitem.és voala..ez lett belőle!! nem túl édes,,de pont jó.!! megéri!! gyors,és finom!! Nah,ég áldjon mindnkit :D
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.