Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 28 hétfő Valéria névnapja

Főoldal » Tejszínes csokoládé torta (ganache)

felvitel dátuma: 2014-02-05 14:25:09       mai nézettség: 2       nézettség: 618
részletes recept
Tejszínes csokoládé torta (ganache)
Hozzávalók 8 személyre:

A krém hozzá valói

350 gr minőségű,legalább 52% keserű csoki,és ugyan ennyi állati tejszín.Vanilia rúd magja,vagy bourbon vaniliás cukor.

és még 2 dl felvert habteszín

A torta karika:

6 tojás,3 sárgája

18dkg kristály cukor,18 dkg liszt

5 dkg keserű kakaópor (hollandból csináltam)

5 dkg olvasztott vaj

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 40 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A ganace krém elkészítés után nagyon folyós, de kihülés után fokozatosan sürüsödik be.Én hütéssel gyorsítottam a folymatot. és amikor már mascarpone sürüségű,akkor lehet vele dolgozni. nagyon jól kenhető,,és isteni finom..sikere volt.

A tejszínt felforraljuk a vaniliával,és a csokit nyakon öntöm vele. Elkervem,még egynemű nem lesz. ezután hűtöm. a krém ennyi

A tojásokat a kristály cukorral gőz fölött csípősre melegítem. Ha ez megvan,kihülésig habbá verem. Ebbe jön majd az olvasztott vaj,és a többi száraz hozzávaló.  

180 fokon sütöm,kb 40 pecig,de szerintem sütő függő. Tűpróba fontos.! szépen kijön a formából,hülés után 3 felé vágom.,és töltöm,diszitem.és voala..ez lett belőle!! nem túl édes,,de pont .!! megéri!! gyors,és finom!! Nah,ég áldjon mindnkit :D 

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*