Ez is nagyon gusztusos! Megsütöm az ünnepekre. Nagyon sokat tanulok Tőled!
15 dkg csoki
20 dkg simaliszt
16 dkg darált dió
10 dkg kristálycukor
20 dkg teavaj, vagy margarin
2 tojás
krém:
20 dkg tejcsoki
5 tojás
3 kanál porcukor
5 dkg simaliszt
fél liter tej
10 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
fél liter friss 30-33%-os tejszín
1 habfixáló
pisztácia vagy pirított mandulaforgács
15 dkg csokit göz fölött felolvasztunk.
Egy tálban összekeverünk 20 dkg simalisztet, 16 dkg darált diót, 10 dkg kristálycukrot, majd ebbe belemixelünk 20 dkg teavajat, vagy margarint és 2 tojássárgáját s hozzákeverjük a felolvasztott csokoládét.
Ezt sürü masszává gyúrjuk és hütöbe tesszük két órára.
Majd sütöpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk kézzel vagy nyújtjuk.
180 C fokon 10 -12 percig sütjük. Hülni hagyjuk.
Elkészítjük a krémet:
20 dkg tejcsokit egy tálba reszelünk.
Majd egy másik tálban 5 tojássárgáját 3 kanál porcukorral habosra mixelünk, majd belemixeljük az 5 dkg simalisztet is.
Egy lábasban felteszünk forralni fél liter tejet 10 dkg porcukorral és egy vaníliás cukorral, majd ha felforrt akkor hozzáadjuk a tojásos lisztes masszát és állandóan kevergetve sürüre fözzük 3-4 percig Le ne égjen, vigyázzunk.
Majd a forró masszát a lereszelt csokira öntjük és addig keverjük, míg a csoki egybe nem olvad a csokival.
Kissé hülni hagyjuk, majd a tésztára kenjük.
Ezután felverünk fél liter friss 30-33%-os tejszínt kemény habbá 3 kanál porcukorral és amikor már majdnem összeállt ,akkor 1 habfixálót is szórunk bele és azzal mixeljük keménnyé.
Ezt rákenjük a kihült csokis krémre és a tetejére vágott pisztáciát szórok vagy pirított mandulaforgácsot.
Behütöm, majd szeletelem és tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.