1 fej brokkoli
2 dl főzőtejszín
1 gerezd fokhagyma
őrölt szerecsendió
ételízesítő
őrölt fehér bors
Ízlés szerint pirított kenyérkocka vagy levesgyöngy
kevés vaj
A brokkoli törzsét levágom, a fej részt darabokra szedem. Ha a törzs nem túl "öreg", akkor apróra kockázom, és azt is rádobom a felolvasztott vajra. Kevés vízzel felöntöm, megszórom a fűszerekkel, beleteszem a zúzott fokhagymagerezdet, és fedő alatt puhára párolom. Ha elkészült, akkor botmixerrel összeturmixolom, majd felöntöm a főzőtejszínnel és felforralom. Megkóstolom, s ha úgy érzem még utána ízesítem. Melegen, langyosan egyaránt kínálható leves.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.