Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Leves étel recept » Tejszínes almaleves

felvitel dátuma: 2015-08-09 10:44:39       mai nézettség: 1       nézettség: 881
részletes recept
Tejszínes almaleves
Hozzávalók 1 személyre:
6 db alma, meghámozva és kockákra vágva
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 pár szem szegfűszeg
1 csipet
1 evőkanál cukor
200 g. főzőtejszín
0.5 cl fehérbor
1 kevés citromlé
Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd kevés cukorral, csipet sóval, kevés citromlével feltesszük főzni.
Mikor az alma megfőtt, kb. felét kivesszük, a többihez hozzáadjuk a bort, a főzőtejszínt, a fahéjat, és összeturmixoljuk.
Néhány szegfűszeget beletéve, ismét felforraljuk, majd visszatesszük a kivett almakockákat is.
Melegen, vagy hidegen tálaljuk.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*