6 db tojás
6 kanál kristálycukor
6 kanál rétesliszt
1 evőkanál kakaó
2 üveg meggybefött
5-6 kanál kristálycukor
15 dkg étkezési keményítő
25 dkg teavaj
15 dkg porcukor
2 dl tejszínhab
1 doboz habfixáló
10 dkg csokoládé
6 tojássárgáját habosra keverünk 3 kanál kristálycukorral. A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük szintén 3 kanál kristálycukorral, majd a tojássárgás masszához keverjük.
Hozzáadunk 6 kanál réteslisztet és egy evőkanál kakaót, mindezt átszitálva.
A tésztát egy kikent tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180 C fokon 12-15 percig sütjük.
2 üveg meggybefőtt levét leszűrjük, hozzáadunk 1 liter vizet és ízlés szerint édesítjük. / kb.5-6 kanál kristálycukorral /.
A meggyléböl 1 dl- t félreteszünk. A többi meggylevet a vízzel,összekeverjük 15 dkg étkezési keményítővel és sűrűre főzzük.
A krémet két részre osztjuk. Az egyik felébe még forrón belekeverjük a kimagozott meggyet. A másik felét hagyjuk kihűlni és ezután összekeverjük, felverjük 25 dkg teavajjal, amelyet 15 dkg porcukorral előre habosra kevertünk.
A piskótát meglocsoljuk az 1 dl meggylével és előbb a meggyes krémmel megkenjük, majd ha ez már kihűlt, akkor erre a vajas krémet is rákenjük.
A tetejét keményre vert tejszínhabrózsákkal díszítjük, amelybe habfixálót keverünk.
Behűtjük majd szeleteljük. Csokoládéforgáccsal is díszíthetjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.