Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Közepes » Tejszínes - meggyes szelet

felvitel dátuma: 2011-03-09 11:20:28       mai nézettség: 1       nézettség: 1508
részletes recept
Tejszínes - meggyes szelet
Hozzávalók 4 személyre:

6 db tojás
6 kanál kristálycukor
6 kanál rétesliszt
1 evőkanál kakaó
2 üveg meggybefött
5-6 kanál kristálycukor
15 dkg étkezési keményítő
25 dkg teavaj
15 dkg porcukor
2 dl tejszínhab
1 doboz habfixáló
10 dkg csokoládé

 

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

6 tojássárgáját habosra keverünk 3 kanál kristálycukorral. A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük szintén 3 kanál kristálycukorral, majd a tojássárgás masszához keverjük.
Hozzáadunk 6 kanál réteslisztet és egy evőkanál kakaót, mindezt átszitálva.
A tésztát egy kikent tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180 C fokon 12-15 percig sütjük.

2 üveg meggybefőtt levét leszűrjük, hozzáadunk 1 liter vizet és ízlés szerint édesítjük. / kb.5-6 kanál kristálycukorral /.
A  meggyléböl 1 dl- t félreteszünk. A többi meggylevet a vízzel,összekeverjük 15 dkg étkezési keményítővel és sűrűre főzzük.
A krémet két részre osztjuk. Az egyik felébe még forrón belekeverjük a kimagozott meggyet. A másik felét hagyjuk kihűlni és ezután összekeverjük, felverjük 25 dkg teavajjal, amelyet 15 dkg porcukorral előre habosra kevertünk.
A piskótát meglocsoljuk az 1 dl meggylével és előbb a meggyes krémmel megkenjük, majd ha ez már kihűlt, akkor erre a vajas krémet is rákenjük.
A tetejét keményre vert tejszínhabrózsákkal díszítjük, amelybe habfixálót keverünk.
Behűtjük majd szeleteljük. Csokoládéforgáccsal is díszíthetjük.

Szakács: Rudi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*