Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 20 vasárnap Tivadar névnapja

Főoldal » Tejsodós banántorta

felvitel dátuma: 2012-01-09 18:12:21       mai nézettség: 2       nézettség: 795
részletes recept
Tejsodós banántorta
Hozzávalók 1 személyre:

 

22.5 dkg babapiskóta
2 evőkanál méz
2 evőkanál víz
10 dkg porcukor
10 dkg sima liszt (BL 51) 
6 dl félzsíros tej
2 db felvert tojás
2 kiskanál vaníliaeszencia
6 db banán
4 evőkanál narancslé
3 evőkanál megolvasztott sárgabarackdzsem
Előkészületi idő: 30 perc


Elkészítés:

 

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 4-es fokozat). Egy 23 cm átmérőjű tortasütőformát vagy tűzálló tálat bepermetezünk olajozóspray-vel, vagy kikenünk 1 kiskanálnyi olívaolajjal. A babapiskótát a mézzel és a vízzel együtt háztartási robotgépben összetörjük. A keveréket a sütőforma aljára és oldalára nyomkodjuk. Körülbelül 10 percig sütjük, amíg megszilárdul. Konyhai rácsra tesszük, és megvárjuk, amíg kihűl.
 Egy közepes méretű lábasban összekeverjük a cukrot és a lisztet. Lassan hozzáöntjük a tejet. Mérsékelt lángon felforraljuk, és továbbra is kevergetve, besűrítjük. Levesszük a lángról, 1 percig hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a tojást és a vaníliaeszenciát. 15 percig hűlni hagyjuk.
 Felszeleteljük a banánt, és összeforgatjuk a narancslével. A banán egyharmadát a tésztalapra terítjük, majd rásimítjuk a tejsodó felét. Még egy ugyanilyen réteget készítünk, majd a maradék banánkarikákat a tetején, spirál alakban elrendezzük, úgy, hogy kissé átfedjék egymást. A sárgabarackdzsemet a banánra kenjük. 30 perc alatt szobahőmérsékletűre hűl, majd legalább 4 órára a hűtőbe tesszük.
Szakács: kittike821


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*