Finom!!
1/2 kg gomba
1/2 dl olaj
1 közepes fej hagyma apró kockára vágva
1 k.kanál pirospaprika
1 pohár tejföl
1t.kanál liszt
só
A hagymát az olajon megdinszteljük, majd meghintjük pirospaprikával és kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk.Ezután beletesszük a darabokra vágott gombát, megsózzuk és fedő alatt addig pároljuk a gombát míg puha nem lett.
Közben egy nagy fazékban a vizet felfőzzük. Egy tálban elkeverünk 40 dkg lisztet két tojással és vízzel, amennyit felvesz, hogy jól szaggatható nokedlitésztát kapjunk.
Ha a gomba megpuhult, zsírjára sütjük , ráhintjük a lisztet, átkeverjük és beleöntjük a tejfölt. Ha a mártást hígabban szeretjük önthetünk hozzá egy 1/2 dl vizet.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.