Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 28 hétfő Valéria névnapja

Főoldal » Tejfölös-paprikás gomba, nokedlivel

felvitel dátuma: 2011-10-10 23:39:47       mai nézettség: 1       nézettség: 3218
részletes recept
Tejfölös-paprikás gomba, nokedlivel
Hozzávalók 1 személyre:

1/2 kg gomba

1/2 dl olaj

1 közepes fej hagyma apró kockára vágva

 1 k.kanál pirospaprika

1 pohár tejföl

 1t.kanál liszt

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

A hagymát az olajon megdinszteljük, majd meghintjük pirospaprikával és kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk.Ezután beletesszük a darabokra vágott gombát, megsózzuk és fedő alatt addig pároljuk a gombát míg puha nem lett.

Közben egy nagy fazékban a vizet felfőzzük. Egy tálban elkeverünk 40 dkg lisztet két tojással és vízzel, amennyit felvesz, hogy jól szaggatható nokedlitésztát kapjunk.

Ha a gomba megpuhult, zsírjára sütjük , ráhintjük a lisztet, átkeverjük és beleöntjük a tejfölt. Ha a mártást hígabban szeretjük önthetünk hozzá egy 1/2 dl vizet.

Szakács: Kercsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 október 11

Finom!!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*