Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Leves étel recept » Tejfölös zöldborsó leves csirkeaprólékkal

felvitel dátuma: 2013-10-07 10:29:05       mai nézettség: 1       nézettség: 2018
részletes recept
Tejfölös zöldborsó leves csirkeaprólékkal
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók

 

50 dkg csirkeaprólék

30 dkg zöldborsó

2-3 szál sárgarépa

1-2 db petrezselyemgyökér

1 fej karalábé

Petrezselyem zöld

Olaj, liszt, örölt piros paprika a rántáshoz

1-2 dl tej, főző tejszín

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

Anyám két féle módon készítette a borsó levest. Volt, amikor csak színt adott hozzá. A hagymát megdinsztelte majd őrölt paprikát szórt . Ez adta a leves színét. A másik mód, amikor elkészült a leves, berántotta, plusz még tejjel öntötte fel. Ez a fajta nekem mindig jobban ízlett. Ez is egy ilyen leves. Ha aprólék nélkül készítem, vajgaluskát teszek bele.

 

Elkészítés

Az előkészített aprólékot feltesszük főznie egy nagyobb lábasban, fazékban.. A zöldségeket apró kockára vágjuk. A hab leszedése után hozzáadjuk a zöldségeket, kis idő múlva a zöldborsót

Ekkor sózzuk. Amikor puhára főtt együtt a hús a zöldséggel, elkészítjük a rántást., majd tejjel illetve tejszínnel dobjuk fel. Tetejét apróra vágott zöldség zölddel hintjük meg.

Szakács: Klárika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*