Hozzávalók
50 dkg csirkeaprólék
30 dkg zöldborsó
2-3 szál sárgarépa
1-2 db petrezselyemgyökér
1 fej karalábé
Petrezselyem zöld
Só
Olaj, liszt, örölt piros paprika a rántáshoz
1-2 dl tej, főző tejszín
Anyám két féle módon készítette a borsó levest. Volt, amikor csak színt adott hozzá. A hagymát megdinsztelte majd őrölt paprikát szórt rá. Ez adta a leves színét. A másik mód, amikor elkészült a leves, berántotta, plusz még tejjel öntötte fel. Ez a fajta nekem mindig jobban ízlett. Ez is egy ilyen leves. Ha aprólék nélkül készítem, vajgaluskát teszek bele.
Elkészítés
Az előkészített aprólékot feltesszük főznie egy nagyobb lábasban, fazékban.. A zöldségeket apró kockára vágjuk. A hab leszedése után hozzáadjuk a zöldségeket, kis idő múlva a zöldborsót
Ekkor sózzuk. Amikor puhára főtt együtt a hús a zöldséggel, elkészítjük a rántást., majd tejjel illetve tejszínnel dobjuk fel. Tetejét apróra vágott zöldség zölddel hintjük meg.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.