Tésztához:
4 db tojás
8 dkg liszt
8 dkg cukor
2 dkg kakaópor
1 tk sütőpor
csepet só
Krém:
50 dkg túró
2 dl tejszín
2 dl tejföl
15 dkg porcukor
25 dkg fejtett meggy
1 dl tej
2 ek zselatin por
Konyhaimértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1,5 dkg
Edényekűrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl
Tészta:
A tojássárgáját a cukorral, sóval habosra keverjük.
A fehérjét felverjük.
A lisztet, sütőport, kakaóport elkeverjük és az előbbiekkel lazán összeforgatjuk.
Nagyobb tepsit kikenjük vajjal, majd lisztezzük és elkenjük a masszát, és a forró sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
A megsült tésztát félbevágjuk és egy akkora formába helyezzük, amekkorába belefér egy fél tésztalap.
Krém:
A túrót áttörjük. és összekeverjük a tejföllel, cukorral, majd a felvert tejszínhabbal.
Belekeverjük a kimagozott meggyet, végül hozzáadjuk a langyos tejben feloldott zselatint.
A krémet rásimítjuk a fél tésztalapra, majd rátesszük a másik lapot, és kissé lenyomkodjuk.
Befedjük alufóliával, és a hűtőben legalább félnapig dermesztjük.
Tálalás előtt díszítjük, forró vízbe mártott késsel kockára vágjuk
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.