Elkészítettem Finom!
50skg. darált hús.
16dkg. nyers rizs.
só, bors pirospaprika.
1. közepes fej vörös hagyma., 1gerezd fokhagyma.
2üveg paradicsomos lecsó, 4 tv. paprika. 175g. tejföl.
5. csapott ek. liszt., 1 tojás.
cukor izlés szerint..
A felsorolt anyagokat össze dolgozzuk, a tojás kivételével azt akkor adjuk hozzá ha a tv. paprika elfogy és gombócokat formálunk.
Egy három literes lábasban kb. 3/4.l. vizet oda teszek főni. Fedő alatt 40 percig fő a töltelék, ezeket ki szedem miután meg főttek. és elkészítem a habarást.
5 csapott ek. lisztet kevés vízzel és a tejföllel simára keverem , közben a két üveg lecsót be öntöm a lábasba és fel forralom a habarásnál hő kiegyenlítést végzek.
Egy merő kanál forró paradicsomot óvatosan hozzá keverek a habaráshoz így nem lesz csomós a habarás. Hozzá adom a lecsós alaphoz és jól ki forrálom , cukoral izesítem. Végül visza teszem a töltelékeket a kész mártásba és a három literes lábas tele lessz,.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.