Ez nagyon fincsi, mentettem, koszi!
25 dkg liszt (fele sima,fele rétesliszt)
1,5 dkg élesztő
2 e.k. olaj
langyos tej ( 1,5-2 dcl)
1 k.k kanál só
tetejére a feltét:
1 nagy doboz 20%-kos tejföl
5 dkg tepertő
A hozzávalókból kevés langyos tejben áztatott élesztővel tésztát gyúrok,kidolgozom,letakarom és meleg helyen duplajára kelesztem.
Ha megkelt lisztezett gyúródeszkára borítom,finoman átgyúrom és tepsi nagyságúra nyújtom.
A tepsit kikenem olajjal és belehelyezem a tésztát ,hagyom pihenni legalább 15 percet majd rákenem a tejfölt picit sózom ,leszóróm apróra metélt tepertővel.
Ha szórsz rá kevés reszelt sajtot az még fokozza az ízeket !
Előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 percig sütöm.
Bableves mellé készítettem ,de magában is nagyon finom !
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.