Tészta
45 dkg liszt
15 dkg porcukor
5 dkg vaj
2 ek méz
3 ek tej
2 tojás
2 ek kakaó
1 csapott tk szódabikarbona
Krém
3 cs tejszínízű puding por
9 dl tej
10 ek cukor ( vagy ízlés szerint)
2 dl tejföl
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
Barack, vagy más savanykás lekvár
Először elkészítjük a pudingot, a cukrot csak akkor tesszük bele, amikor a puding megfőtt mert kevesebb a tej a szokásosnál, ezért könnyen odakap. Még melegen belekavarjuk a tejfölt és kihűtjük. A vajat a poccukorral habosra kavarjuk, majd fokozatosan adagolva a pudingba keverjük.
Tészta
A liszt kivételével a hozzávalókat gőz felett felmelegítjük (habzásig). Hozzáadjuk a lisztet és simára kavarjuk.A masszát négy részre osztjuk, hármat az edénybe hagygyunk lefedjük és a lángot elzárjuk. A sütőt begyújtjuk, lisztezett deszkán az első adagot kinyujtuk. Kezdetben ragad, ezért alul- felül lisztezzük. Sütőpapíron, tepsi háton előmelegített sütőben megsütjük. Gyorsan sül, figyeljük, mert könnyen megég ( kb 8 perc). Ezalatt kinyújtjuk a második, harmadik, majd a negyedik lapot, ezeket is megsütjük. Sütés előtt a lapokat villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel.
A kihűlt lapokat megtöltjük. Az első lapra krém, rátesszük a második lapot, erre lekvár, rá a harmadik lap, krém és a negyedik lap. A tetejét bevonjuk, csokival, cukormázzal, vagy megszórjuk porcukorr. Egy napot hűtőben tarjuk, hogy megpuhuljon.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.