Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 28 hétfő Valéria névnapja

Főoldal » Tejfölös lepény

felvitel dátuma: 2011-11-22 11:48:52       mai nézettség: 2       nézettség: 2472
részletes recept
Tejfölös lepény
Hozzávalók 4 személyre:

Tészta:
30 dkg liszt
15 dkg vaj
csipet , cukor
1 db tojás
1 dkg élesztő
1 dl tej

Tészta tetejére töltelék:
6 db tojás
4 ek cukor
csipet
4 kispohár tejföl
2 ek gríz

Előkészületi idő: 90 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

Tészta:

Az élesztőt langyos cukros tejbe összemorzsoljuk.
A lisztet, sót, vajat, tojást, és a felfuttatott élesztőt alaposan össszegyúrjuk.
( ha kemény, akkor tehetünk hozzá még egy kis tejet, hogy nyújtható legyen )
1 órát pihentetjük.

Tészta tetejére töltelék:
A tojások sárgáját cukorral, sóval, tejföllel, és grízzel összekeverjük, majd a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk.

A kizsírozott és kilisztezett tepsiben elnyújtjuk a tésztát, úgy, hogy a szélére is felhajtjuk, majd ráöntjük a tölteléket, és 180 c fokon 45-50 perc alatt készre sütjük.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Renáta 2011 november 23

Nagyon szép,és biztos finom is volt!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*